Rameša receptes
Lai labāk izprastu Nepālas virtuves daudzveidību un eksotiku, jāmin daži fakti par šo zemi: Nepālā mīt vairāk nekā 848 putnu sugas, vairāk nekā 500 tauriņu sugas, kā arī daudzi simti eksotiskie augi un dzīvnieki. (Nepālas teritorija aizņem tikai 147,181km ²). Nepālas virtuvi ietekmējušas arī Indijas un Tibetas kulinārijas tradīcijas, piem., uzaicinot jaunlaulātos pirmo reizi pie līgavas vecākiem, galdā jāceļ 84 ēdieni. Tipiska Nepālas maltīte ir lēcu zupa (dal), tvaicēti rīsi (bhat) un ar kariju gatavots ēdiens (tarkari).
Lai vieglāk būtu sagatavot nepāliešu ēdienus, autors ir aprakstījis arī raksturīgāko nepāliešu ēdienu piedevu sastāvdaļas un sagatavošanu.