Ēdiens dzīvībai. Jauna pieeja uzturzinātnei
Vai labs ēdiens garantē labu veselību?
Kvalitatīvs uzturs ir neatņemama veselīgas dzīves sastāvdaļa, tomēr mūsdienās kļūst arvien grūtāk saprast, ko īsti varam un ko vajadzētu ēst. “Ēdiens dzīvībai” ir aizraujoša rokasgrāmata, kurā zinātniskās atziņas apvienotas ar praktiskiem padomiem un kura kalpo orientācijai uztura pasaulē, lai varētu izdarīt apzinātu izvēli par labu savam ķermenim un garam.
Tims Spektors apgāž vairākus izplatītus mītus par uzturu, atklājot, kā izvēlētie pārtikas produkti var ietekmēt mūsu veselību, planētu un nākotni. Grāmatā ir vienkāršā valodā izklāstītas jaunākās atziņas par zarnu veselību, personalizētām diētām un ilgtspējīgu uzturu un apkopoti ieteikumi, kā uzlabot veselību un padziļināti izprast pārtikas ietekmi uz vidi.
“Atzīšos, ka, sākot lasīt, biju nedaudz skeptiska, jo šobrīd ir pieejamas daudzas grāmatas par veselīgu dzīves veidu, pareizo uzturu un visu citu pareizo. Bet šī grāmata mani uzrunāja no pašām pirmajām lapaspusēm, gan par mikrobiomu, gan īpaši apstrādātu pārtiku un citām aktuālām tēmām. Lai arī ir atsevišķas lietas, par ko ar autoru padiskutētu, ja vien būtu tāda iespēja, grāmata ļoti patika!”
Dr. Lolita Neimane, Rīgas Stradiņa universitātes programmu direktore
Tims Spektors (Tim Spector) ir britu epidemiologs, mediķis, daudzu zinātnisku publikāciju un vairāku grāmatu autors. Viņš pēta sakarības starp uzturu, zarnu mikrobiomu, diētām un cilvēka vispārējo veselības stāvokli.