Latviešu nacionālie ēdieni

Šobrīd nav pievienota neviena atsauksme. Esi pirmais, kurš sniedz atsauksmi!
Produkta informācija
iconmonstr-x-mark-1
Iesējuma veids: Cietie vāki
Xicon
Izdevējs: Jumava
ISBN: 9789934572388
Izdošanas gads: 2023
Valoda: latviešu
Platums x garums x augstums, mm: 170 x 220 x 24
Svars (kg): 0.55
Lappušu skaits: 320
Iesējuma veids: Cietie vāki
Apraksts
iconmonstr-x-mark-1
Latviešu nacionālā virtuve ir slavena ar saviem garšīgajiem un sātīgajiem ēdieniem. Bet vai mēs zinām, ko par latviešu ēdieniem rakstīja 17. gadsimta vēstures rakstos? Kad un kādas bija pirmās pavārgrāmatas? Kādas garšvielas un garšaugus izmantoja saimnie­ces? Grāmatā uzzināsiet par ēdienu gatavošanu senākos laikos kuršu, latgaļu, lībiešu un zemgaļu apdzīvotajās teritorijās, par latviešu gadskārtu svētku ēdieniem, kuri tapa saskaņā ar dabu un tās ritumu, kā arī atradīsiet daudz un dažādu tradicionālu ēdienu recepšu atbilstoši visiem gadalaikiem.

Daudzu gadsimtu laikā veidojušās latviešu ēdienu gatavošanas tradīcijas tomēr ir piedzīvojušas arī pārmaiņas, tās ietekmējuši gan vēsturiskie notikumi, jaunu pārtikas produktu pieejamība un citu tautu virtuves iepazīšana. Jau 20. gadsimta sākumā veidojās latviešu sabiedrības interese par veselīgu uzturu un ēdienu gatavošanu, tika atvērtas mājturības skolas un kursi, parādījās arī pirmās veģetāro ēdienu pavārgrāmatas. Šajā izde­vumā iekļautas izcilās kulinārijas meistares Ņinas Masiļūnes nu jau par klasiku kļuvušās receptes — ikdienai un svētkiem.

Lai Jums ir ierosme pagatavot ēdienus un aicināt ciemiņus pie galda!
Lasītāju atsauksmes
iconmonstr-x-mark-1
loader
Loading...

check-circle Jūsu atsauksme ir pieņemta.

Līdzīgas grāmatas