Ziemas krājumi. Receptes
Grāmatā apskatītas sekojošas tēmas:
• Latvijas dārza un meža ogu Ievārījumi, marmelādes, sukādes, želejas, uzlējumi, sasaldēti labumi. Klasiskas receptes un receptes ar “odziņu”. Latvijas vīnogu pielietojums sākot no lapu konservēšanas dolmām līdz gardiem ievārījumiem.
• Augļu konservējumi dažādos produktu salikumos. Padomi augļu izvēlē un sagatavošanā konservēšanai, ieteicamie garšu salikumi.
• Dārzeņi burciņās, saldētavās, kārvinga tradīcija Latvijā. Lieliskas mērces ziemas maltītēm. Gurķu skābēšana, marinēšana, tomāti klasiskos un oriģinālos salikumos. Kabaču, ķirbju un citu dārzāju sagatavošanas receptes
• Sēnes un sēņu apēšanas padomi. Receptes.
• Konservējumi veselībai no melnā plūškoka, pīlādžogām, liepziediem, vilkābeles augļiem u.c. dabas dāvanām.
• Viss par higiēnu konservēšanas laikā un citi padomi. Moderni priekšmeti – palīgi virtuvē mizošanai, lobīšanai, nokāšanai u.c. “Kad atver ievārījuma burku, atceries, ka tajā nav tikai ogas un cukurs. Tur klāt ir radīšanas prieks, kultūra, tradīcijas un liela deva mīlestības” Sandra un Valdis Ošiņi.